Mitt Persiska Kök

Äggröra på persiskt vis
Inviger denna persiska matblogg med en enkel klassiker som passar till många tillfällen, en god persisk äggröra. 
Denna rätt har jag ätit många gånger hemma hos mina svärföräldrar och recept har jag självklart lärt mig av min svärmor. Den här rätten passar till frukost, till brunch eller varför inte till middag när man kanske kommer hem sent ifrån jobbet. 
 
Detta behöver du:
1 1/2 msk olivolja eller 1 1/2 msk smör
1 liten lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
4 -5 medel stora tomater, finhackade
Gurkmejam (en knivsudd) salt (efter smak) peppar (efter smak) 4 ägg
1 msk gräslök eller persilja, finhackad

Så här gör du:
  • Tillsätt oljan i en stekpanna, häll i den finhackade lök och vitlöken tillsätt gurkmejam och stek i en minut
  • tillsätt tomaterna och stek på medelvärme utan lock i 10 minuter. Krydda med salt och peppar
  • När det blivit till en fin röra så knäck dom fyra äggen i pannan och rör om, ungefär som med en äggrör. Stek i ca 30 sek - 1 minut, se till så det inte bränns i botten
  • Häll upp på ett fat & garnera med lite perislja eller gräslök och ät tillsammans med nan bröd (pitabröd) och lite picklade gurkor

Njut av denna enkla och super goda rätt!